top of page

Duurzaamheid en milieu

Voor de ijsbanen van Ice Events wordt, waar mogelijk, gebruik gemaakt van verantwoord milieuvriendelijk, duurzaam materiaal. Ice Events verkrijgt haar materialen bij bedrijven die een verantwoord beleid voeren als het milieu en duurzaamheid betreft.

 

Ondervloer:

Deze wordt geleverd door de tentenbouwer. De waterdichte onderlaag wordt gemaakt van een pe folie, geleverd bijvoorbeeld door Mol Agrocom.

 

Baan:

De waterdragende pijpenbanen en verdelers zijn gemaakt van aluminium en vervaardigd in eigen werkplaats. Aluminium is een duurzaam product dat, wanneer vervaardigd, oneindig hergebruikt kan worden.

 

Boarding:

De staanders zijn van ijzer, wat we hebben verduurzaamd d.m.v. galvanisatie. Hierdoor gaat het product langer mee en hoeft niet te worden geschilderd.

Het duurzaam geïmpregneerd FSC hout komt van Houthandel Van der Leeden in Leerdam.

 

Schaatsen:

De speciale Nijdam verhuurschaatsen komen van Nijdam Skate Technology die we verkrijgen bij Schreuders Sport International BV in Leerdam.

 

Koelmachines:

Dit zijn energiezuinige machines, gevuld met moderne koelmiddelen en worden gehuurd bij bedrijven als Cool Energy, Recool en Aggreko.

 

Koelvloeistof:

Sinds het Winterfestijn 2015 (Gorinchem) gebruiken wij als eerste -en voorlopig enige- in Nederland de milieuvriendelijke Greenway koelvloeistof van Climalife. Greenway bestaat volledig uit plantaardige glucosesiroop. Door de lage vicositeit is er minder energie nodig voor het rondpompen van de vloeistof. Greenway heeft verder een gelijke thermische geleidbaarheid, is biologisch snel afbreekbaar en beschermt tegen corrosie en bevriezing door langwerkende organische inhibitoren.

 

Wordt geleverd door Climalife/Dehon. Het afpompen dient snel, veilig en volledig te zijn. Onze partner ADJ Milieutechniek uit Werkendam zorgt hiervoor.

 

Tot 2014 gebruikten we in onze grote baan een industriële monoethylene glycol, met EEG nr 203-473-3 wat in kleine hoeveelheden niet direct schadelijk is, maar in grote hoeveelheden wel invloed kan hebben op het grondwater.

 

Stroomaansluiting:

Aggregaat 200 kVA:

Wordt gehuurd bij Genpower

De aggregaten van Genpower hebben o.m.:

* een laag geluidsniveau
* een minimale uitstoot van schadelijke uitlaatgassen (roetfilter op de uitlaat)
* interne brandstof-dagtank
* diverse CEE-norm aansluitingen
* geïntegreerde lekbak in het frame

 

Vaste aansluiting

Aansluiting  400V 50Hz ,3 fasen+0 en aarde. Minimale zekeringwaarde 160A

Een aansluiting op het elektriciteitsnet heeft bij ons altijd de voorkeur. In de centrale opgewekte energie is meestal schoner dan stroom die lokaal wordt opgewekt. De prijs per KW is lager en het geluidsniveau is nihil, waardoor het totaal geluidsniveau van de installaties omlaag gaat.

 

Overkapping:

Voor meer gebruikscomfort tijdens regen/sneeuwbuien en minder zon/wind/regenwerking op het ijs  (minder energieverbruik) adviseren wij altijd een overkapping van de baan. Dit kan in overleg met een leverancier op verschillende manieren worden gerealiseerd.

bottom of page